Latest topics
» mengembara ke china secara backpack
Fri Oct 28, 2011 9:09 am by amir

» Assalamualaikum...
Sat Sep 17, 2011 8:59 am by salma

» 7 masjid menarik di dunia
Sun Dec 05, 2010 2:50 am by pak chik

» Adab-adab Bermusafir
Sun Dec 05, 2010 2:48 am by pak chik

» Kembara Tempatan
Sun Oct 24, 2010 6:11 am by zam

» makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.
Sun Oct 24, 2010 6:09 am by zam

» Majlis Pelancaran KKMM Peringkat Negeri Johor
Sun Oct 24, 2010 6:05 am by zam

» Taman Negara Tanjung Piai
Sat Aug 28, 2010 3:18 am by zam

» Transit di Dubai International Airport
Sun Jul 11, 2010 5:38 am by hellibra2

Gallery


Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 121 on Tue Mar 08, 2011 10:57 am

TIPS-TIPS MENGEMBARA KE HUTAN

View previous topic View next topic Go down

TIPS-TIPS MENGEMBARA KE HUTAN

Post  hafizul on Mon Jun 29, 2009 9:42 am

semasa saya menghadiri kuliah rawatan islam.Tuan Guru Dato' Dr Haron Din beliau ada memesan sekiranya ingin memasuki hutan atau tempat-tempat yang berisiko.sebaiknya bacalah
بسم الله الذين لا يضر مع اسمه شىء في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
sekiranya ada ganguan semasa membaca cthnya banda jatuh ke,talifon berdering ke..atau apa pun yang mengganggu tumpuan sauda untuk membaca maka jangan pergi dahulu..tunggu sebentar..kalau tenang...baca kembali dengan penuh tumpuan dan sekiranya ada gangguan lagi..tunggu dahulu..dan sekiranya lebih 3 kali anda membaca dan ada gangguan semasa membaca..di nasihatkan tangguhlah niat untuk ke tempat tersebut..wallahuaqlam..

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

mengembara dihutan hujan khatulistiwa

Post  ab ammar on Tue Jun 30, 2009 7:42 am

memang best kalau kehutan hujan ni,dunia hijau dan seumpama berada dalam tangki oksijen terbesar.
saya pernah kebukit wang ,kedah.tetapi tak jumpa wang kat sana.hehe gurau jer.
pernah berada dikemuncak bukit ,memang berbeza sikit dari pandangan semasa dibawah.
melalui cerun bukit nun sayup mata memandang.cukup insaf dan kalau tersalah langkah,jasad boleh berada dibawah gaung.
Crying or Very sad

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

jungle trecking

Post  ibnubatuta on Tue Jun 30, 2009 10:06 am

Salam. semasa saya berada di alam mahasiswa selama 4 tahun di usm, saya boleh dikatakan agak aktif bersama-sama rakan gi jungle treaking dan panjat gunug. gunung jerai, gunung ledang, dan lain-lain. banyak juga pengalaman semasa perjalanan ke destinasi tu, bermalam dan berkhemah. yang penting jangan kita takbur, bercakap besar, yang penting kena bermula dengan doa, mesti ada ketua kerana dalam hadis kalau tak silap saya setiap perjalanan bermusafir perlu di lantik ketua. wallahuklam. banyak lagi pengalaman akan dikongsi Very Happy

ibnubatuta

Posts : 8
Join date : 24/06/2009
Location : Bandar Baru Bangi,Selangor Darul Ehsan

View user profile

Back to top Go down

Re: TIPS-TIPS MENGEMBARA KE HUTAN

Post  Sponsored content Today at 7:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum