Latest topics
» mengembara ke china secara backpack
Fri Oct 28, 2011 9:09 am by amir

» Assalamualaikum...
Sat Sep 17, 2011 8:59 am by salma

» 7 masjid menarik di dunia
Sun Dec 05, 2010 2:50 am by pak chik

» Adab-adab Bermusafir
Sun Dec 05, 2010 2:48 am by pak chik

» Kembara Tempatan
Sun Oct 24, 2010 6:11 am by zam

» makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.
Sun Oct 24, 2010 6:09 am by zam

» Majlis Pelancaran KKMM Peringkat Negeri Johor
Sun Oct 24, 2010 6:05 am by zam

» Taman Negara Tanjung Piai
Sat Aug 28, 2010 3:18 am by zam

» Transit di Dubai International Airport
Sun Jul 11, 2010 5:38 am by hellibra2

Gallery


Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 121 on Tue Mar 08, 2011 10:57 am

makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.

View previous topic View next topic Go down

makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.

Post  ab ammar on Sat Jun 27, 2009 3:58 am

mungkin sesiapa boleh kongsi idea.idak pun bagi jer resepi.boleh juga buat bisnes dah nak dekap puasa ni.
contohnya kalau area bagan serai ada satu pasar pagi kat tepi jalan lama nak pi selatan atau utara ada kuih orang banjar.
memang sempoi.
sori nama den tak tau..tapi makan sodap Rolling Eyes

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Makanan yg power di bulan puasa

Post  hellibra2 on Sun Jul 11, 2010 5:47 am

Assalamualaikum,

Nampaknya tahun ni saya akan berpuasa di Kota Kinabalu, InsyaAllah!
Tentu saya akan miss makanan Melayu di Shah Alam. Saya perhatikan makanan Melayu kurang di Sabah ni, yg saya nampak pun masakan Kelantan. Tetapi yg menyeronokkan seafood di sini murah dan pelbagai! Jadi saya akan banyak berbuka dgn seafood nanti! Harap-harap dapat bercuti lama sikit sebelum Eidilfitri supaya dpt berpuasa di Shah Alam dan berpuasa di kampong di Perak. Cool

hellibra2

Posts : 23
Join date : 01/07/2010
Location : Shah Alam, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.

Post  zam on Sat Aug 28, 2010 3:12 am

memang betul tu makanan dibulan puasa ni pelbagai, masa tulah pelbagai lauk pauk dijual, memang menarik, klu kat pekan2 kecil harganya murah, ayam rendang cuma rm2, saya sempat ke pasar ramadhan presint 2 putrajaya... harga ayam rendang cuma rm2, murah dan sedap...

zam

Posts : 30
Join date : 30/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Makanan yg power di bulan puasa

Post  hellibra2 on Mon Aug 30, 2010 8:04 pm

Salam,
Kita merancang Allah yg menentukan!

Konon nak berbuka dgn pelbagai seafood di Sabah ni. Tapi pada minggu pertama sampai, saya gi check cholesterol, reading kata 'High'! Takde bacaan, terus 'High'! Terpakasa cutdown on seafood. Kesian kat saya! Saya nak upload satu hidupan laut yg saya jumpa kat pasar di Kota Kinabalu yg pelik dalam galeri, sila lihat!

hellibra2

Posts : 23
Join date : 01/07/2010
Location : Shah Alam, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.

Post  zam on Sun Oct 24, 2010 6:09 am

ada tak sesiapa tahu mana2 restoran halal kat guangzhou, China..

hellibra2 wrote:Salam,
Kita merancang Allah yg menentukan!

Konon nak berbuka dgn pelbagai seafood di Sabah ni. Tapi pada minggu pertama sampai, saya gi check cholesterol, reading kata 'High'! Takde bacaan, terus 'High'! Terpakasa cutdown on seafood. Kesian kat saya! Saya nak upload satu hidupan laut yg saya jumpa kat pasar di Kota Kinabalu yg pelik dalam galeri, sila lihat!

zam

Posts : 30
Join date : 30/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.

Post  Sponsored content Today at 7:24 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum