Latest topics
» mengembara ke china secara backpack
Fri Oct 28, 2011 9:09 am by amir

» Assalamualaikum...
Sat Sep 17, 2011 8:59 am by salma

» 7 masjid menarik di dunia
Sun Dec 05, 2010 2:50 am by pak chik

» Adab-adab Bermusafir
Sun Dec 05, 2010 2:48 am by pak chik

» Kembara Tempatan
Sun Oct 24, 2010 6:11 am by zam

» makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.
Sun Oct 24, 2010 6:09 am by zam

» Majlis Pelancaran KKMM Peringkat Negeri Johor
Sun Oct 24, 2010 6:05 am by zam

» Taman Negara Tanjung Piai
Sat Aug 28, 2010 3:18 am by zam

» Transit di Dubai International Airport
Sun Jul 11, 2010 5:38 am by hellibra2

Gallery


Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 121 on Tue Mar 08, 2011 10:57 am

Kembara Tempatan

View previous topic View next topic Go down

Kembara Tempatan

Post  Mohd Azlizan on Thu Jun 25, 2009 10:02 am

Dulu ada dengar nak adakan kembara keluarga tempatan ke Taiping. Kalau boleh adakan lepas raya (hujung) cantik juga.

Terima kasih.

Azli

Mohd Azlizan

Posts : 1
Join date : 25/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  hafizul on Thu Jun 25, 2009 9:02 pm

betul tu,di taiping banyak tempat2 yang menarik yg boleh dilawati seperti zoo taiping,nite safari,taman tasik taiping,muzium taiping,kuala sepetang dll.selamat datang ke negeri perak.hehehe Basketball

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

taiping yang dianugerah

Post  ab ammar on Fri Jun 26, 2009 10:44 am

memang indah dipandangan sesekali singgah dibumi taiping.pokok pokok lama dan unik disepanjang tasik.fuuh damainya bumi tuhan Laughing

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  jiwabesaar on Fri Jun 26, 2009 8:28 pm

betol 2..saya pn pernah g taiping.duk selama 2 hari 3 malam.pergi tempat2 menarik di taiping seperti bukit merah lake town resort, taman tasik, night safari, bukit larut dan makan udang kt kuala sepetang..best. Very Happy

jiwabesaar

Zodiac : Aries Posts : 51
Join date : 24/06/2009
Age : 29
Location : bachok,kelantan

View user profile

Back to top Go down

lajak lajak ke penang

Post  ab ammar on Sat Jun 27, 2009 3:39 am

salam.lajak lajak mai lah kat penang kalau dah sampai kat taiping cuma 45 minit jer lagi.
mai pekena nasi kandaq.
kalau kat tanah besar kat bandar sunway dah boleh pekena nasi kandaq sempoi.ada nasmir,termahsyur,kassim mustafa.
lepas tu ada taman burung.
terus pi island banyak lagilah.
antaranya rasa nasi beratur.memang kena beratur sebab ramai.
la ni musim durian,mai mai rasa durian balik pulau.

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

tambah lagi..

Post  ab ammar on Sat Jun 27, 2009 3:44 am

lepas ronda penang,singgah sunagi petani.30 minit jer.boleh cuba rfc.
kalau nak lajak lagi pi alor setaq.mana tau kot kot boleh posing kat pokok khurma kat masjid albhukary.
masijid ni sumbangan usahawan muslim syed bhukhary.
ada kehebatan senibina nya.
jgn lupa no! bounce

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  hafizul on Sat Jun 27, 2009 4:57 am

ya..sokonglah perniagaan umat islam..klu ada kfc..kita pn rfc..islam boleh!!!!

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

Cadangan

Post  ibnubatuta on Sat Jun 27, 2009 12:16 pm

salam. baguih tu. saya dok penang 5 tahun. nasi kandag sungai dua memang best..beratur ..balik pulau pekena durian. jgn lupa singgah telok kumbar, pekena mee udang salwa..satu pinggan makan puas hati..udang galah dia punya la besaq..tu tahun 1992 dulu..la ni tak tau la

ibnubatuta

Posts : 8
Join date : 24/06/2009
Location : Bandar Baru Bangi,Selangor Darul Ehsan

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  hafizul on Sat Jun 27, 2009 7:10 pm

alhamdulillah..kt bangi nk buka di mana ye

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  ab ammar on Sun Jun 28, 2009 7:59 am

salam ibnu batuta.
memang betul kalau dok penang tang makan penuh variasi dan banyak pilihan.
masakan india selatan dengan rempah ratus ni memang power .susah nak diciplak ciplak.
kena mai penang ,kalau nak rasa.
lagi satu kalau ada jemputan kenduri kahwin orang penang,saya saran kena pi.nasi kenduri depa memang power beb.
kalau tak power leh qadha pekena nasi kandaq.
macam macam dok ada! Cool

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

RFC satu perjuangan.mai pakat pakat sokong

Post  ab ammar on Sun Jun 28, 2009 8:05 am

salam lagi sekali.
nak tambah komen ibnu batuta.tolong promote hpa,radix fried chicken.
kalau tak nak beratur panjang disungai petani boleh mai tengah malam.buka 24 jam
begitu juga kat alor setaq.memang nak habaq,rfc memang power.lepas tu pi pekan rabu.
ada kuih bauhulu panas panas. pekena dengan kopi o kaw memang best.mak mertua lalu pun tak nampak daH hehe.
ATAU PUN BOLEH BELI DODOI DURIAN.bawa balik sebagai buah tangan.
yang mana dok utara,kalau nak bisnes juga boleh deal.bermacam kuih muih perusahaan orang melayu islam.
sambil bisnes kita tolong masyarakat setempat untuk jana ekonomi.
datang jangan tak datang.

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  zam on Sat Aug 01, 2009 4:48 am

Mohd Azlizan wrote:Dulu ada dengar nak adakan kembara keluarga tempatan ke Taiping. Kalau boleh adakan lepas raya (hujung) cantik juga.

Terima kasih.

Azli

ana dah tanya amy KKMM,dia kata sekarang dah dibuka tempahan untuk konvoi berkereta ke taiping-bukit larut,kalau macam ana dari kl berkumpul di KL cdntral,kalau dari Johor berkumpul di R & R air keroh, dari penang berkumpul kat R & R Juru,lain-lain tempat tanya amy....tel03 88810919. dengar kabar ramai jugak nak turut serta... bayaran murah sangat,makan minum,hotel dll. jom kita daftar ramai-ramai

zam

Posts : 30
Join date : 30/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  hellibra2 on Sun Jul 11, 2010 6:02 am

ibnubatuta wrote:salam. baguih tu. saya dok penang 5 tahun. nasi kandag sungai dua memang best..beratur ..balik pulau pekena durian. jgn lupa singgah telok kumbar, pekena mee udang salwa..satu pinggan makan puas hati..udang galah dia punya la besaq..tu tahun 1992 dulu..la ni tak tau la

Assalamualaikum,
Waah ada program pengembaraan tempatan. Bagus tu melihat tempat sendiri. Banyak tempat2 yg menarik di Malaysia ni. Sayang saya tak dpt join, nak mula kerja pulak. Dulu pernah kerja 10 tahun di Penang dan dah biasa dgn tempat2 yg Ibnubatuta sebut. Kebetulan saya ada komen tentang kedai mee udang yg famous tu di dalam blog saya dlm entry bulan April (kalau tak silap). Kalau Ibnubatuta nak tau tentang perkembangan kedai mee udang tu, layari blog saya di http://mohkembara.blogspot.com/ Sila bagi feedback mengenai entry itu kalau sudi. Terima kasih. Smile

hellibra2

Posts : 23
Join date : 01/07/2010
Location : Shah Alam, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  kggadong on Tue Jul 13, 2010 4:35 pm

hellibra2 wrote:
ibnubatuta wrote:salam. baguih tu. saya dok penang 5 tahun. nasi kandag sungai dua memang best..beratur ..balik pulau pekena durian. jgn lupa singgah telok kumbar, pekena mee udang salwa..satu pinggan makan puas hati..udang galah dia punya la besaq..tu tahun 1992 dulu..la ni tak tau la

Assalamualaikum,
Waah ada program pengembaraan tempatan. Bagus tu melihat tempat sendiri. Banyak tempat2 yg menarik di Malaysia ni. Sayang saya tak dpt join, nak mula kerja pulak. Dulu pernah kerja 10 tahun di Penang dan dah biasa dgn tempat2 yg Ibnubatuta sebut. Kebetulan saya ada komen tentang kedai mee udang yg famous tu di dalam blog saya dlm entry bulan April (kalau tak silap). Kalau Ibnubatuta nak tau tentang perkembangan kedai mee udang tu, layari blog saya di http://mohkembara.blogspot.com/ Sila bagi feedback mengenai entry itu kalau sudi. Terima kasih. Smile

KKMM akan fikirkan cadangan untuk pengembaraan dalam negara, KKMM berminat untuk ke Kuching Sarawak, kalau ada sesiapa yang berminat untuk turut serta daftar segera ke sekteriat KKMM tel 0388810919 bercakap dengan sdr alif

kggadong

Posts : 12
Join date : 01/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  zam on Sun Oct 24, 2010 6:11 am

tahniahlah KKMM dah berjaya adakan kembara ke Kuching, kembara dalam negara, ada tak rancangan nak buat kembara keluar negara pulak...

kggadong wrote:
hellibra2 wrote:
ibnubatuta wrote:salam. baguih tu. saya dok penang 5 tahun. nasi kandag sungai dua memang best..beratur ..balik pulau pekena durian. jgn lupa singgah telok kumbar, pekena mee udang salwa..satu pinggan makan puas hati..udang galah dia punya la besaq..tu tahun 1992 dulu..la ni tak tau la

Assalamualaikum,
Waah ada program pengembaraan tempatan. Bagus tu melihat tempat sendiri. Banyak tempat2 yg menarik di Malaysia ni. Sayang saya tak dpt join, nak mula kerja pulak. Dulu pernah kerja 10 tahun di Penang dan dah biasa dgn tempat2 yg Ibnubatuta sebut. Kebetulan saya ada komen tentang kedai mee udang yg famous tu di dalam blog saya dlm entry bulan April (kalau tak silap). Kalau Ibnubatuta nak tau tentang perkembangan kedai mee udang tu, layari blog saya di http://mohkembara.blogspot.com/ Sila bagi feedback mengenai entry itu kalau sudi. Terima kasih. Smile

KKMM akan fikirkan cadangan untuk pengembaraan dalam negara, KKMM berminat untuk ke Kuching Sarawak, kalau ada sesiapa yang berminat untuk turut serta daftar segera ke sekteriat KKMM tel 0388810919 bercakap dengan sdr alif

zam

Posts : 30
Join date : 30/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Tempatan

Post  Sponsored content Today at 7:24 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum