Latest topics
» mengembara ke china secara backpack
Fri Oct 28, 2011 9:09 am by amir

» Assalamualaikum...
Sat Sep 17, 2011 8:59 am by salma

» 7 masjid menarik di dunia
Sun Dec 05, 2010 2:50 am by pak chik

» Adab-adab Bermusafir
Sun Dec 05, 2010 2:48 am by pak chik

» Kembara Tempatan
Sun Oct 24, 2010 6:11 am by zam

» makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.
Sun Oct 24, 2010 6:09 am by zam

» Majlis Pelancaran KKMM Peringkat Negeri Johor
Sun Oct 24, 2010 6:05 am by zam

» Taman Negara Tanjung Piai
Sat Aug 28, 2010 3:18 am by zam

» Transit di Dubai International Airport
Sun Jul 11, 2010 5:38 am by hellibra2

Gallery


Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 121 on Tue Mar 08, 2011 10:57 am

Pileh Distinasi Pengembara Muslim

View previous topic View next topic Go down

Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  zam on Tue Jun 30, 2009 8:41 am

wah... banyaknya lokasi nak diterokai oleh Pengembara Muslim, lihat laman web halaman "distinasi pengembaraan" dlm negeri aja ada 20 lokasi, luar negeri ada 65. apa kata kalau kita pileh mana yang nak kita pergi ... ana pileh jelajah semenangjung aja dah lah, kurang sikit kos, untuk luar negeri tu, ana pileh hong kong, ana sedang simpan duit ni... mudah-mudah tercapai hajat ana... kawan-kawan jim kita pileh.....

zam

Posts : 30
Join date : 30/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  musbiha on Tue Jun 30, 2009 7:13 pm

Pilih pilih juga, tapi KKMM kena buat program kembara ke Mekah dan Madinah. Banyak kelebihan kat sana kan... Ada Masjidil Haram, ada Kaabah, ada Masjid Nabawi, ada Makam Rasullullah saw dan macam-macam lagi. Kita tak kan jemu kat sana.....

musbiha

Posts : 17
Join date : 24/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  zam on Wed Jul 01, 2009 2:55 am

menarik jugak idea ke madinah dan makkah tu, kalau tak silap KKMM ada jadual kesana, cuba tenguk laman web, ana dapati ada, mari kita sama-sama buat tempahanan kat cik amy tu....

zam

Posts : 30
Join date : 30/06/2009

View user profile

Back to top Go down

dalam dan luar negeri.walau dimana saja

Post  ab ammar on Wed Jul 01, 2009 6:20 am

sokongan diberi Very Happy

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  marini_azahri on Wed Jul 01, 2009 12:17 pm

Destinasinya dah menarik, pengisiannya juga harap lebih menarik. Kita tidak mahulah sekadar melancong, membeli-belah dan berseronok sahaja. Itu sama sahaja dengan travel agensi lain. Harapan kepada pengembaraan muslim, kalau boleh kita dapat lebih mendekati masyarakat islam di negara orang, sama ada masyarakat islam yang susah atau senang, mengenali ulama atau pendakwah di negara orang, kalau berpeluang dapat dengar tokoh-tokoh itu bercerita pengalaman bagaimana mereka memperjuangkan agama islam di tanah airnya lebih baik, menyusur jejak-jejak islam di negara orang, dan sebagainya..

marini_azahri

Zodiac : Virgo Posts : 16
Join date : 28/06/2009
Age : 35
Location : Putrajaya + Pantai Dalam

View user profile http://srikandijilbab.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  pak chik on Wed Sep 09, 2009 2:52 am

marini_azahri wrote:Destinasinya dah menarik, pengisiannya juga harap lebih menarik. Kita tidak mahulah sekadar melancong, membeli-belah dan berseronok sahaja. Itu sama sahaja dengan travel agensi lain. Harapan kepada pengembaraan muslim, kalau boleh kita dapat lebih mendekati masyarakat islam di negara orang, sama ada masyarakat islam yang susah atau senang, mengenali ulama atau pendakwah di negara orang, kalau berpeluang dapat dengar tokoh-tokoh itu bercerita pengalaman bagaimana mereka memperjuangkan agama islam di tanah airnya lebih baik, menyusur jejak-jejak islam di negara orang, dan sebagainya..

saya bercadang melawat rumah buya HAMKA kat pariaman, sumatra barat. kepada anda yang berminat hubungi saya. mungkin nak kesana sekitar bulan januari 2010

pak chik

Posts : 24
Join date : 30/08/2009
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  kggadong on Wed Sep 23, 2009 1:36 am

pak chik wrote:
marini_azahri wrote:Destinasinya dah menarik, pengisiannya juga harap lebih menarik. Kita tidak mahulah sekadar melancong, membeli-belah dan berseronok sahaja. Itu sama sahaja dengan travel agensi lain. Harapan kepada pengembaraan muslim, kalau boleh kita dapat lebih mendekati masyarakat islam di negara orang, sama ada masyarakat islam yang susah atau senang, mengenali ulama atau pendakwah di negara orang, kalau berpeluang dapat dengar tokoh-tokoh itu bercerita pengalaman bagaimana mereka memperjuangkan agama islam di tanah airnya lebih baik, menyusur jejak-jejak islam di negara orang, dan sebagainya..

saya bercadang melawat rumah buya HAMKA kat pariaman, sumatra barat. kepada anda yang berminat hubungi saya. mungkin nak kesana sekitar bulan januari 2010

klu sxungguh nak melawat buya HAMKA, kita minta cik amy KKMM uruskan sekitar bulan januari 2010.... setuju ke, mohon tel cik amy

kggadong

Posts : 12
Join date : 01/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  pak chik on Sun Oct 25, 2009 3:39 am

musbiha wrote:Pilih pilih juga, tapi KKMM kena buat program kembara ke Mekah dan Madinah. Banyak kelebihan kat sana kan... Ada Masjidil Haram, ada Kaabah, ada Masjid Nabawi, ada Makam Rasullullah saw dan macam-macam lagi. Kita tak kan jemu kat sana.....

lama tak dengar cerita dari musbiha, pengembaraan terbaharu kemana ya

pak chik

Posts : 24
Join date : 30/08/2009
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pileh Distinasi Pengembara Muslim

Post  Sponsored content Today at 7:24 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum