Latest topics
» mengembara ke china secara backpack
Fri Oct 28, 2011 9:09 am by amir

» Assalamualaikum...
Sat Sep 17, 2011 8:59 am by salma

» 7 masjid menarik di dunia
Sun Dec 05, 2010 2:50 am by pak chik

» Adab-adab Bermusafir
Sun Dec 05, 2010 2:48 am by pak chik

» Kembara Tempatan
Sun Oct 24, 2010 6:11 am by zam

» makanan muslim yang power sepanjang pengembaraan.
Sun Oct 24, 2010 6:09 am by zam

» Majlis Pelancaran KKMM Peringkat Negeri Johor
Sun Oct 24, 2010 6:05 am by zam

» Taman Negara Tanjung Piai
Sat Aug 28, 2010 3:18 am by zam

» Transit di Dubai International Airport
Sun Jul 11, 2010 5:38 am by hellibra2

Gallery


Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 121 on Tue Mar 08, 2011 10:57 am

Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

View previous topic View next topic Go down

Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  marini_azahri on Sun Jun 28, 2009 11:33 pm

Assalamualaikum!

Nama saya Marini Azahri. Umur 28 tahun, berasal dari Kelantan dan bekerja di Putrajaya. Mengembara dan menulis adalah antara hobi saya. Senang-senang, lawatlah blog saya di Menyusur Jalan Ke Syurga Very Happy


Saya antara pemenang peraduan pengembara muslim di radio ikim bagi episod empat Laughing Mana lagi pemenang episod empat? Boleh lah berkenalan di sini sebelum kita ke Beijing 9 Julai nanti. Tapi yang bukan pemenang pun dialu-alukan juga agar memperkenalkan diri, mana tahu panjang umur boleh berjumpa dalam mana-mana pengembaraan nanti cheers

Gembira kerana wujudnya satu komuniti seperti pengembara muslim ini. Semoga ia berterusan dengan baik. Selamat berkenalan untuk semua sahabat-sahabat pengembara muslim. Semoga ukhwah yang bermula dengan baik ini akan berpanjangan flower

"Sesungguhnya Keredhaan Allah Adalah kejayaan Yang Paling Besar"
Menyusur Jalan Ke Syurga

marini_azahri

Zodiac : Virgo Posts : 16
Join date : 28/06/2009
Age : 35
Location : Putrajaya + Pantai Dalam

View user profile http://srikandijilbab.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  hafizul on Mon Jun 29, 2009 3:10 am

kepada Marini saya nak tanya hmm..semua kos yg perlu di bayar berapa ye...saudari kn dapat peluang untuk ke beijing bulan julai nanti..saya di tawarkan juga ..tetapi belum membuat keputusan lagi..bimbing x cukup buget

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

tahniah

Post  ab ammar on Mon Jun 29, 2009 3:48 am

tahniah dan semoga menang lagi. Very Happy

ab ammar

Posts : 42
Join date : 24/06/2009
Location : penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  marini_azahri on Mon Jun 29, 2009 7:06 am

ab ammar wrote:tahniah dan semoga menang lagi. Very Happy


eheheh...terima kasih...semoga ab ammar pun menang juga:)

marini_azahri

Zodiac : Virgo Posts : 16
Join date : 28/06/2009
Age : 35
Location : Putrajaya + Pantai Dalam

View user profile http://srikandijilbab.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  hafizul on Mon Jun 29, 2009 9:29 am

insyaallah klu ada rezeki ..kepada yang berjaya saغa doakan
سير على بركت الله

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  musbiha on Mon Jun 29, 2009 11:46 pm

Assalamualaikum Marini,

Nak tanya ke Beijing tu 4H3M atau 5H4M

musbiha

Posts : 17
Join date : 24/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  sufigirlz on Tue Jun 30, 2009 6:11 am

besnye dpt p beijing..nk p gak..camaner yer nk menang eh?hiks3..

sufigirlz

Zodiac : Gemini Posts : 5
Join date : 25/06/2009
Age : 33
Location : Depan PC

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  annamir on Tue Jun 30, 2009 8:46 pm

Wah, TAHNIAH dan salam kenalan dari saya juga =)

annamir

Posts : 8
Join date : 25/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  marini_azahri on Wed Jul 01, 2009 10:41 am

Terima kasih sahabat semua. Saya pun mendoakan sahabat-sahabat semua menang peraduan:)

musbiha wrote:Assalamualaikum Marini,

Nak tanya ke Beijing tu 4H3M atau 5H4M


Musbiha,

Mula-mula dapat 4H3M, lepas tu ditambah satu hari lagi jadi 5H4M pula.

sufigirlz wrote:besnye dpt p beijing..nk p gak..camaner yer nk menang eh?hiks3..

Sufigirlz,

Nak menang, jawapan kena betul, slogan kena menepati citarasa pengadil hehe...saya pun saja saja cuba, slogan pun tak adalah best sangat tapi menang pula. Cuma memandangkan saya rasakan pengisian Pengembara Muslim adalah lebih islamik dan berbeza pengisiannya dengan pakej travel agensi lain, so saya bercadang terima tawaran tersebut, kerana saya mahukan kelainan dalam aktiviti berjalan-jalan ini, iaitu bukan sekadar melancong, membeli-belah dan berseronok-seronok,tetapi ada nilai berbeza dalam pengisiannya yang dapat menonjolkan identiti sebenar pengembaraan seorang muslim Smile

Apa pengisiannya? Saya pun tidak tahu apa rancangan penganjur. Di radio, ramai pendengar memberi idea yang bagus-bagus bagaimana hendak menonjolkan pengembaraan kita ini benar-benar sebagai pengembaraan seorang muslim. Sama-samalah kita tunggu apa pengisian yang dikatakan sebagai pengembaraan seorang muslim sebenarnya, terutama dalam siri pengembara muslim musim baru ini, kerana itulah janji-janji yang saya dengar di radio ikim setiap malam rabu pukul 10.00 malam:)

marini_azahri

Zodiac : Virgo Posts : 16
Join date : 28/06/2009
Age : 35
Location : Putrajaya + Pantai Dalam

View user profile http://srikandijilbab.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  musbiha on Wed Jul 01, 2009 1:25 pm

betul juga, kalau banding dgn travel agency lain lebih kurang aje. tak pe Marini pergi dulu. nanti balik cerita kat kami. boleh kan.

musbiha

Posts : 17
Join date : 24/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  Mr.piey on Wed Jul 01, 2009 10:10 pm

taniah.....kerana menang dpt p beijing
cheers cheers cheers cheers

Mr.piey

Zodiac : Capricorn Posts : 23
Join date : 24/06/2009
Age : 30
Location : bandar baru bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  amy kkmm on Thu Jul 02, 2009 1:08 am

mr piey pn ada peluang jgk nk menang ....p beijing lagi 2.. insya-allah kalo ada rezeki....

amy kkmm

Zodiac : Capricorn Posts : 9
Join date : 10/06/2009
Age : 31
Location : putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  jiwabesaar on Thu Jul 02, 2009 10:09 am

hmm..tahniah la cik marini..menang kuiz.hebat gak la sbb dpt menang.ssh gak nk menang kuiz nie kan.tahniah2. Very Happy

jiwabesaar

Zodiac : Aries Posts : 51
Join date : 24/06/2009
Age : 29
Location : bachok,kelantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  marini_azahri on Sun Jul 05, 2009 11:01 am

jiwabesaar wrote:hmm..tahniah la cik marini..menang kuiz.hebat gak la sbb dpt menang.ssh gak nk menang kuiz nie kan.tahniah2. Very Happy

terima kasih..emmm..susah nak menang? err..entah rasanya soalan takdak lah susah sangat. Janji dengar rancangannya sampai habis. Lepas tu buat slogan sejujur hati Smile

marini_azahri

Zodiac : Virgo Posts : 16
Join date : 28/06/2009
Age : 35
Location : Putrajaya + Pantai Dalam

View user profile http://srikandijilbab.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  jiwabesaar on Mon Jul 06, 2009 4:46 am

oooo..cm2 ker..hmm..pape pn tahniah la ek sbb menang. Very Happy cik marini g beijing bile?

jiwabesaar

Zodiac : Aries Posts : 51
Join date : 24/06/2009
Age : 29
Location : bachok,kelantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  marini_azahri on Tue Jul 07, 2009 9:30 am

jiwabesaar wrote:cik marini g beijing bile?

Akak bertolak malam esok Very Happy Doakan grup kami selamat pergi dan selamat pulang ye dik:)

marini_azahri

Zodiac : Virgo Posts : 16
Join date : 28/06/2009
Age : 35
Location : Putrajaya + Pantai Dalam

View user profile http://srikandijilbab.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  musbiha on Wed Jul 08, 2009 4:55 am

Selamat pergi buat Marini. Semuga sentias didalam lindungan Allah sehingga kembali semula. Amin..... Boleh cerita nanti bila dah balik.

musbiha

Posts : 17
Join date : 24/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  hafizul on Tue Jul 14, 2009 10:19 am

semoga di rahmati..di permudahkan
سير في الارض على بركت اللة

hafizul

Zodiac : Leo Posts : 49
Join date : 24/06/2009
Age : 28
Location : PERAK

View user profile http://alfaqirulfani.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  kggadong on Sun Aug 02, 2009 10:46 am

marini_azahri wrote:
jiwabesaar wrote:cik marini g beijing bile?

Akak bertolak malam esok Very Happy Doakan grup kami selamat pergi dan selamat pulang ye dik:)

Walaupun kami dah mendengar maklum balas dari peserta yg gi beijing bersama group cik mariani,cuma kami nak dengar dari kak pulak.

Moderator

kggadong

Posts : 12
Join date : 01/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  pak chik on Sun Sep 06, 2009 5:56 pm

marini_azahri wrote:Assalamualaikum!

Nama saya Marini Azahri. Umur 28 tahun, berasal dari Kelantan dan bekerja di Putrajaya. Mengembara dan menulis adalah antara hobi saya. Senang-senang, lawatlah blog saya di Menyusur Jalan Ke Syurga Very Happy


Saya antara pemenang peraduan pengembara muslim di radio ikim bagi episod empat Laughing Mana lagi pemenang episod empat? Boleh lah berkenalan di sini sebelum kita ke Beijing 9 Julai nanti. Tapi yang bukan pemenang pun dialu-alukan juga agar memperkenalkan diri, mana tahu panjang umur boleh berjumpa dalam mana-mana pengembaraan nanti cheers

Gembira kerana wujudnya satu komuniti seperti pengembara muslim ini. Semoga ia berterusan dengan baik. Selamat berkenalan untuk semua sahabat-sahabat pengembara muslim. Semoga ukhwah yang bermula dengan baik ini akan berpanjangan flower

"Sesungguhnya Keredhaan Allah Adalah kejayaan Yang Paling Besar"
Menyusur Jalan Ke Syurga

saperti yang sdri minati: mengembara dan menulis, mohon sdri tulis pengalaman sdri mengembara ke korea dan beijing untuk kita kongsi bersama.

pak chik

Posts : 24
Join date : 30/08/2009
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Taaruf dari pemenang episod ke empat:)

Post  Sponsored content Today at 7:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum